Hoofdstraat 184

9982 AK Uithuizermeeden

1633m3 / 283 m2 - 8 kamers

Prijs op aanvraag

Te koop

Omschrijving

HISTORISCH WOON-/BEDRIJFSOBJECT BIEDT VELE MOGELIJKHEDEN!

Dit voormalig gemeentehuis van Uithuizermeeden is gelegen in het hart van het dorp en beschikt over vele authentieke kenmerken. Het pand is gebouwd in 1907 naar het ontwerp van de Groninger architect A.L. van Wissen en in opdracht van de voormalige gemeente Uithuizermeeden, dat het pand tot 1979 gebruikte. Het gemeentehuis beschikte oorspronkelijk over een gevel van donkerrode bakstenen, dit werd in 1916 al vervangen door een bepleistering van gele kunstzandsteen. Ook werd toen de burgemeesterskamer uitgebreid met een balkon en kwamen er rode pannen op het dak te liggen.

Het pand beschikt over een aantal bijzondere glas-in-loodramen, waaronder een drietal dat in 1945 door kunstenaar Charles Eyck werd vervaardigd. Dit was een geschenk van de provincie Limburg, uit erkentelijkheid voor de wijze waarop de gemeente tijdens de Tweede Wereldoorlog ongeveer 600 vluchtelingen uit die provincie had opgevangen.

Het karakteristieke pand met maar liefst een bruto vloeroppervlakte van 421m2 biedt verschillende mogelijkheden. Op basis van het vigerende bestemmingsplan luidt de bestemming 'Centrum', waardoor het object geschikt is voor meerdere functies of een combinatie daarvan. Het pand is gepositioneerd aan de rand van het Johan van Veenplein en beschikt daarom over meer dan genoeg parkeermogelijkheden.

Uithuizermeeden is een rustig dorp met nog geen 3.500 inwoners in de gemeente Het Hogeland. Het dorp beschikt over vele voorzieningen, waaronder een basisschool, supermarkt en voetbalvereniging. Zowel de Eemshaven als de stad Groningen zijn goed bereikbaar per auto en openbaar vervoer.

INDELING
Begane grond: Entree/hal met toegang tot de kelder met cv-opstelling, slaapkamer (ca. 15m2), twee seperate toiletruimtes met wastafels waarvan 1 beschikt over een urinoir. Daarnaast biedt de ruime hal toegang tot een ruimte van 71 m2 welke nu dienst doet als restaurant. Het restaurant beschikt over een ruime keuken van 21m2.

Aan de achterzijde is een woongedeelte met eigen huisnummer gerealiseerd, dit woongedeelte beschikt over een entree, hal, badkamer met douchecabine, toilet, wastafel en witgoedaansluiting, keuken. Vanuit dit gedeelte is de onderhoudsarme tuin te bereiken.

Eerste verdieping: Overloop die toegang biedt tot de voormalige raadzaal van 61 m2, een badkamer met toilet en de voormalige burgemeesterskamer (nu slaapkamer) met balkon. Vanaf de overloop is de tweede verdieping bereikbaar middels een vaste trap.

Tweede verdieping: Op de tweede verdieping bevinden zich twee aparte zolderruimtes van 25m2 en 61m2. Via de grootste zolderruimte is de torenkamer te bereiken. De torenkamer reikt tot de derde verdieping.

BIJZONDERHEDEN
- er rust een kwalitatieve verplichting op het pand
- bestemming volgens vigerende bestemmingsplan: Centrum
- er is een vergunning afgegeven voor het realiseren van vier appartementen op de eerste verdieping
- het woongedeelte aan de achterzijde beschikt over een eigen huisnummer
- geheel wordt verkocht met een "as is where is" clausule

Kenmerken woning

Overdracht

Status:
Beschikbaar
Aanvaarding:
in overleg

Bouwvorm

Bouwjaar:
1907
Bouwvorm:
bestaande bouw

Indeling

Woonoppervlakte:
283 m2
Perceeloppervlakte:
285 m2
Inhoud:
1633 m3
Aantal kamers:
8
Aantal slaapkamers:
3

Energie

Warmwater:
cv ketel
Eigendom cv:
eigendom
Energie Label:
D

Buitenruimte

Tuin:
plaats: normaal,
Tuin oppervlakte:
23 m2

Dak

Soort dak:
zadeldak - pannen

Overig

Permanente bewoning:
ja
Onderhoud binnen:
goed
Onderhoud buiten:
goed
Huidig gebruik:
Horeca
Huidige bestemming:
Centrum

Voorzieningen

Soort:

Kaart

Plattegrond woning